Het Ontwikkelassessment als bescherming tegen jouw dode hoek

Dode hoeken opheffen

Auto’s hebben altijd een dode hoek. De één meer dan de ander, maar hij is er altijd. Daar wordt tijdens het leren autorijden steevast op gehamerd: binnenspiegel, buitenspiegel, dode hoek. Daarbij kijk je dan overdreven ver over je schouder; op dat moment om je rijinstructeur of examinator maar vooral tevreden te stellen. Totdat je die fietser daadwerkelijk bijna over het hoofd had gezien…

Met alle hedendaagse technische hulpmiddelen zoals camera’s en dodehoekspiegels, worden risico’s geminimaliseerd. Toch geven ze geen 100% garantie voor het opheffen van de dode hoek en blijft het opletten geblazen. Hoe ervaren je ook bent!

Het ontwikkelassessement als spiegel

Ook mensen hebben een soort dode hoek, de zogenaamde blinde vlek. Dingen die er zijn, maar die we niet altijd zelf kunnen zien. Daar komt bij dat ons brein ook nog eens zo werkt, dat wij allen datgene zien wat we willen zien; horen wat we willen horen. Deze selectieve waarneming staat onze persoonlijke ontwikkeling soms behoorlijk in de weg. Zeker als we ons daarvan onvoldoende bewust zijn.

Een ontwikkelassessment kan als een spiegel functioneren om onbewuste overtuigingen expliciet te maken. Zo kan een ontwikkelassessment jou helpen inzicht te krijgen in jouw voorkeursstijl van werken: welke patronen zijn voor jou belangrijk en wanneer kun je deze wel/niet inzetten om positief resultaat te behalen. Waar krijg je nou echt energie van en wat in jouw omgeving trekt je leeg.

Tot je recht komen dankzij een ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment laat je even stilstaan, in de spiegel kijken en vaststellen waarin je inmiddels goed bent geworden. En wat zijn zaken die gewoon minder bij je passen zoals bepaalde leiderschapsstijlen of competenties. Met een ontwikkelassessment stel je vast of, en zo ja hoe je maximaal tot je recht komt. In je huidige functie dan wel in een toekomstige functie.

Het ontwikkelassessment van LeiderschapSuite bestaat uit meer dan een aantal testuitkomsten. Juist een persoonlijk gesprek over de testuitkomsten met een deskundige is van grote waarde.

Gun jezelf op z’n tijd een moment om stil te staan bij wat je doet of wilt doen en in hoeverre dit maximaal aansluit bij jouw talenten en jouw voorkeursstijl van werken.

Ontwikkelassessment uitvoeren?

Wil jij een assessment laten uitvoeren? Lees hier meer over de inhoud van een assessment. Of maak een afspraak met ons een nadere kennismaking.