Assessment voor leiders, mede-vennoten, opvolgers en professionals

Assessments op maat bij ontwikkeling en selectie

Wilt je inzicht krijgen in de drijfveren en competenties van jouw (toekomstige) medewerkers, vennoten, opvolgers of mede-directeuren? Dan is het verstandig een assessment standaard onderdeel te maken van je selectieprocedure. Een goed assessment bestaat uit verschillende scans, simulaties, tests of rollenspellen.

LeiderschapSuite biedt zowel selectie-assessments als ontwikkel-assessments. Het geeft je meer zekerheid, een kapstok voor verdieping en handvatten voor concrete persoonlijke ontwikkeling.

Selectie-assessment

Een selectie-assessment geeft inzicht in iemands drijfveren, competenties en motieven met het oog op een toekomstige functie. De uitkomsten geven concrete je handvatten voor een goede afweging bij aanstelling.

Ontwikkel-assessment

Een ontwikkel-assessment geeft inzicht in iemands drijfveren, competenties en motieven en zijn bedoeld om gerichte ontwikkelpunten te definiëren met het oog op de huidige positie.

Gerichte adviezen bij ontwikkeling en selectie

Veel is interessant, maar niet altijd relevant. Met het assessment van LeiderschapSuite kies je voor een glashelder kernprofiel met gerichte adviezen op basis van de vraag-/doelstelling. In begrijpelijke taal.

Inhoud van de assessment

Afhankelijk van de vraag-/doelstelling kan het assessment bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Intakegesprek
 • Cognitieve test
 • Drijfverenscan
 • Talent- en Motivatiescan
 • Rollenspellen
 • Diepte-interview met deskundige coach/psycholoog
 • Rapportage met aanbevelingen conform de NIP-standaarden

Kosten van een assessment

Investering: variërend per situatie € 1.795,- tot € 2.500,- excl. 21% btw

We bieden de mogelijkheid om voor specifieke situaties maatwerk-assessments in te zetten zoals het opvolgers-assessment binnen familiebedrijven.  Ik ga akkoord met het privacybeleid  Bekijk alle trainingen

  Selectie- en Ontwikkelassessment

  Selectie- en ontwikkelassessments web