Wie

“LeiderschapSuite draagt bij aan de ontwikkeling van sterke leiders door middel van Assessments, Workhops en Coaching.

LeiderschapSuite is voortgekomen uit StrategieSuite; een zustermerk binnen de Essention Groep. Tijdens strategieprojecten zien we dat leiders vaak met persoonlijke ‘rotondemomenten’ of vraagstukken rondlopen. Of dat ze het lastig vinden om leiding te geven aan verandering; net de grip er niet op krijgen.

Stevige ervaring in de business gecombineerd met kennis van (neuro)psychologie, coaching en training vormt een ideale mix om leiders tot doorbraken te laten komen. Of hen te helpen bij het ontwikkelen van hun leiderschap. En dat doen we als team met veel energie binnen coachingstrajecten, assessments en leiderschapstrainingen.”

Johan Visser, oprichter/eigenaar Essention Groep

Lees meer over onze visie op leiderschap…

Bekijk alle trainingen
Johan-Visser-280x158

Johan Visser

Oprichter/eigenaar. Senior coach en trainer

Lees meer over Johan »

“Strategie en leiderschap zijn onderwerpen die dicht tegen elkaar aan liggen. Het is heel dankbaar werk om leiders ook persoonlijk te kunnen en mogen helpen in hun ontwikkeling of knellende situaties. Met een nuchtere kijk op (neuro)psychologie, gecombineerd met businesservaring maak ik echt mooie dingen mee met klanten. Ze maken keuzes (soms heel fundamenteel) en hebben meer zelfinzicht, ze hebben een betere balans tussen werk en prive, ze weten waarvoor ze staan en waarvoor ze gaan, komen sterker uit een burn-out, ze zijn effectiever als leider; dat is kortom waar ik het voor doe als coach en trainer.

Daarnaast bouw ik als eigenaar/ondernemer met plezier mee aan de ontwikkeling en groei van StrategieSuiteAcademySuite en Energy Drives®, allen onderdeel van de Essention Groep.”

Douwe Hoekstra 2

Douwe Hoekstra

Senior coach, assessor en trainer
.

Lees meer over Douwe »

“Het beste van jezelf geven, om de ander een stap verder te brengen” typeert mij als mens. En dat zet ik ook in als coach/trainer/assessor. Met ruim 20 jaar managementervaring krijg ik energie als ik anderen kan inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

Persoonlijk leiderschap gaat wat mij betreft niet alleen over mensen met een leidinggevende functie. Persoonlijk leiderschap gaat over regie nemen, keuzes maken en werken vanuit een goed zelfinzicht. Doorvragen, spiegelen, humor en in voorkomende situaties provoceren helpen bij het creëren van dat zelfinzicht.

Naast wat iemand wel/minder kan, besteed ik veel aandacht aan iemands drijfveren en overtuigingen. Dit alles combineer ik met kennis over hoe het menselijk brein ons daarbij ondersteunt en in de weg kan staan. Zowel in de rol van coach als in de rol van assessor, heb ik gemerkt dat zo nu en dan even met afstand naar jezelf of je omstandigheden kijken tot enorme inzichten kan leiden. Als deze inzichten ook daadwerkelijk resultaat opleveren, word ik blij!

‘Succesvolle leiders zijn goede vragenstellers, en ze luisteren ook nog eens aandachtig naar het antwoord.’ – Warren Bennis, leiderschapsexpert