Assessment voor leiders, mede-vennoten, opvolgers en professionals

Wil je inzicht krijgen in de drijfveren en competenties van jouw (toekomstige) medewerkers, vennoten, opvolgers of mede-directeuren? Dan is het verstandig een assessment standaard onderdeel te maken van je selectie en/of ontwikkelproces.

Een glashelder kernprofiel biedt concrete inzichten tijdens het wervings-en selectieproces en bruikbare handvatten voor verdere coaching en ontwikkeling van management en medewerkers. Belangrijk indien er bijvoorbeeld sprake is van nieuwe verantwoordelijkheden, een outplacementtraject of een opvolgingsvraagstuk in een familiebedrijf. Zo voorkomt een assessment teleurstellingen en helpt het om te groeien.

Onze assessments bestaan uit verschillende scans, simulaties, tests en/of rollenspellen. De assessments geven inzicht of iemands drijfveren, competenties en motivatie aansluiten bij wat nodig is binnen jouw organisatie.

Leiderschapsuite biedt selectie- en ontwikkel assessments voor zowel leidinggevenden als professionals
Het assessment van LeiderschapSuite bestaat uit meer dan een aantal testuitkomsten. Juist een persoonlijk gesprek over de testuitkomsten met een deskundige is van grote waarde.

LeiderschapSuite:

 • 15+ jaar ervaring in leiderschapsontwikkeling
 • Nieuwste breininzichten
 • Raakt de kern
Lees meer

Selectie-assessment

De uitkomsten van een selectie assessment geven concrete handvatten om tot een goed gefundeerde beslissing te komen bij het selecteren van de juiste kandidaat. Het zorgt voor relevante extra informatie die vaak moeilijk is om alleen uit een sollicitatiegesprek te destilleren. Het geeft dieper inzicht in iemands drijfveren, competenties en motieven en is daarmee een waardevol instrument voor zowel de werkgever én de werknemer.

Ontwikkel-assessment

Een ontwikkel-assessment geeft inzicht in iemands drijfveren, competenties en motieven en is bedoeld om gerichte ontwikkelpunten te definiëren met het oog op de huidige positie. Een ontwikkelassessment laat iemand even stilstaan, in de spiegel kijken en vaststellen waarin ze goed zijn geworden. Wat zaken zijn die gewoon minder passen zoals bepaalde leiderschapsstijlen of competenties. Met een ontwikkelassessment stel je vast of, en zo ja hoe iemand maximaal tot zijn recht komt.

Meer zekerheid, een kapstok voor verdieping en concrete handvatten voor persoonlijke ontwikkeling

Onze focus ligt niet alleen op het moment van afname maar vooral ook op de bruikbaarheid van de uitkomsten in de dagelijkse praktijk. Denk daarbij aan de inzet van effectieve training en coaching bij ontwikkeltrajecten maar zeker ook aan de mogelijkheden van onze Energy Drives app die helpt om drijfveren beter te begrijpen en te herkennen. Dit draagt zowel bij aan het plezier in het werk als in het vermogen om ergernissen te relativeren en te plaatsen. Het geeft een boost om effectiever samen te werken.

Resultaat:

 • Onafhankelijke en objectieve rapportage
 • Praktische adviezen voor coaching en ontwikkeling
 • Weloverwogen en zorgvuldige besluitvorming
 • Meer zekerheid op succesvolle inzet van personeel op lange termijn

Plus:

 • Snelle doorlooptijden
 • Persoonlijke terugkoppeling
 • oegankelijke en gedreven assessoren
 • Werkwijze conform de NIP-standaarden
 • Toegang tot onze unieke Energy Drives App

Een heldere aanpak

Stap 1 Intakegesprek

Wij steken veel energie in de intake om ervoor te zorgen dat de gekozen assessment onderdelen maximaal aansluiten op het vraagstuk. We gaan ervoor om 100% aan te sluiten op het vraagstuk!

 

Stap 2 Afnemen testen en onderzoeken

 • Drijfverenscan: waarvan krijgt iemand energie, waardoor verliest iemand energie?
 • IQ-test: wat is het abstractieniveau van iemand m.b.t. taal, rekenen en ruimtelijk inzicht?
 • Competentiescan: welke talenten zijn reeds ontwikkeld, waar ligt motivatie en potentieel?

 

Stap 3 Rollenspel met professionele acteur

Hoe reageert iemand op de nagebootste werkelijkheid?

 

Stap 4 Diepte-interview

Gesprek met één of meerdere assessors over de toekomstige positie

 

Stap5 Maatwerkrapportage en terugkoppeling

Toepasbaar advies dat de vraagstelling concreet beantwoordt

LeiderschapSuite 15+ jaar ervaring in leiderschapsontwikkeling

LeiderschapSuite draagt al jaren met veel energie bij aan de ontwikkeling van sterke leiders en medewerkers door assessments, workshops en coaching. Stevige ervaring in de business gecombineerd met kennis van (neuro)psychologie, coaching en training vormen een ideale mix om tot inzichten te komen of te helpen bij het ontwikkelen van management en medewerkers.

Suite achter Leiderschap staat voor huiskamer; warm, ontspannen en persoonlijk. Een sfeer en omgeving waar iemand zichzelf mag zijn. Waar gesprekken en inzichten ontstaan die ertoe doen. Wij helpen overeind te blijven zowel zakelijk én als mens. Om sterker van binnen en effectiever naar buiten te worden. De essentie vast te houden in een wereld waar niets ooit nog af is. Dat levert een grote bijdrage aan ons welzijn, persoonlijk en zakelijk. En daar doen we het voor.